Francesc: "La persecució contra cristians fidels i valents és actual"

El Papa ha reiterat aquest diumenge, durant la pregària de l’Àngelus, que “el Senyor segueix dient-nos, com va fer amb els seus deixebles, que no tinguem por”. Francesc ha destacat que, “també ara, és present arreu del món la persecució contra els cristians”. En aquesta línia, ha fet una crida a pregar pels nostres germans i germanes perseguits, i ha elogiat “el seu valent testimoni de fidelitat a la fe, un exemple que ens ajuda a prendre posició, sense dubtar, a favor de Crist”. A partir de l’evangeli d’aquest diumenge, XII durant l’any, el Sant Pare ha recordar les paraules de Jesús, quan instrueix els seus deixebles per ser missioners i els diu tres vegades que no tinguin por.


El pontífex ha aclarit
que «l’enviament que fa Jesús per
a la missió no garanteix als deixebles l’èxit, com no els posa tampoc fora del perill de fracassos i sofriments». També ha comentat que «ells han de tenir en compte tant la possibilitat del rebuig, com la de la persecució». El bisbe de Roma ha assegurat que se’ns poden presentar diverses formes de proves en l’anunci de l’evangeli, algunes «aparentment tranquil·les». En introduir la pregària mariana, el Papa ha qualificat la Mare de Déu de «model d’humil i valenta adhesió a la Paraula de Déu», perquè «ens ajudi a comprendre que, en el testimoni de la fe, allò que compta no són els èxits, sinó la fidelitat Crist i el fet de reconèixer en qualsevol de les circumstàncies, també les més problemàtiques, el do inestimable de ser els seus deixebles missioners».

Record a les víctimes i damnificats de la Xina

D’altra banda, en les salutacions posteriors a l’Àngelus, el Sant Pare, ha recordat el desastre natural que s’ha produït aquest cap de setmana a la Xina, causat per pluges torrencials. Per a les víctimes i els damnificats, Francesc ha demanat en forma de pregària “consol per a ells i per als qui els socorren”. En un altre moment, el pontífex s’ha referit a la beatificació, aquest dissabte a Lituània, del bisbe Matulionis, assassinat per odi a la fe l’any 1962. L’ha qualificat de “valent defensor de l’Església i de la dignitat de l’home”. I en els records concrets als pelegrins, el Papa s’ha adreçat especialment a grups de creients xilens, concretament de Santiago, Rancagua i Copiapó, presents aquest diumenge a Roma.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!