Per iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Museu Marítim de Barcelona ha acollit un acte interconfessional i interconviccional en record de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils i per pregar per la pau. En representació de l’Església catòlica hi ha assistit l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, que tres dies després dels atemptats va presidir una missa catòlica a la Sagrada Família.
A banda dels catòlics hi han participat jueus, ortodoxos, evangèlics, musulmans, budistes, taoistes, sikh, bahà, hinduistes i membres de l’església de Jesucrist dels Sants dels Últims dies, a més de la tradició laica i atea. Pel que fa als representants polítics, cal destacar la presència, entre d’altres, del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o del ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá.
L’acte ha estat conduït per l’actriu Carme Sansa, que ha posat en relleu que Barcelona és una ciutat oberta que no té por, apel·lant així al lema de la ciutadania arran dels atemptats i de la manifestació de dissabte per les Rambles. Al llarg de l’acte, que ha comptat amb l’actuació musical de l’Orquestra Àrab de Barcelona, s’han llegit textos dels llibres sagrats de les diferents religions, així com de la Declaració Universal dels Drets Humans. Al final, s’ha format un ram de flors en homenatge a les víctimes que un grup de joves ha portat fins a la Rambla, al lloc on es va aturar la furgoneta, damunt del mosaic de Joan Miró.