«Som una Església plena d’esperança en què tot està per fer»

Ester Palma és membre de la comunitat Servidora de l’Evangeli de la Misericòrdia des de l’any 2002. Des de fa onze anys és missionera a Àsia. «Aquests 11 anys que fa que soc a Àsia (un al Japó i 10 a Corea) m’han ensenyat moltes coses. La delicadesa dels asiàtics i el sisè sentit es contagien en les relacions. Els coreans són molt generosos i la providència de Déu encarnada en els bons amics m’ha regalat una gran confiança en Déu i la confiança que no ens faltarà res, si ens dediquem al Regne de Déu i la seva justícia», ens explica l’Ester.

Aquesta missionera, mentre estudiava Traducció i Interpretació, va sentir «la crida a fer alguna cosa per la unitat de les dues Corees i la crida de Déu a ser signe de la seva presència i testimoni del seu Amor fins als confins de la terra.» L’Ester viu a Daejeon, una ciutat universitària al centre de Corea del Sud: «Col·laborem amb la Pastoral Universitària, la Pastoral dels Immigrants i la formació missionera de laics.»
Descriu l’Església coreana com «una Església jove (200 anys) en creixement, molt viva i apassionada i té moltes vocacions a la vida sacerdotal. D’altra banda, és una Església molt conservadora, amb moltes estructures i rígida. És una Església plena d’esperança en què tot està per fer i la gent està assedegada.» Pel que fa als reptes principals destaca que «no són les grans obres ni els grans edificis els que construiran fermament l’Església de Corea, sinó la nostra comunió, el nostre amor mutu i paraules positives i d’esperança.»
L’Ester assenyala un punt d’inflexió en la visita que el Papa va fer a Corea del Sud l’agost del 2014 i que «va ser el crit profètic de Jesús que encenia moltes de les brases. Esperem un dia que la unitat dins de l’Església i una direcció pastoral molt més unificada ens faci lluitar plegats pel desarmament de Corea, per la pau i la reconciliació amb el Nord i per una Església en què els pobres i els joves de veritat se sentin el centre i s’hi trobin còmodes.»
La missionera té moltes expectatives posades en el nou president de Corea del Sud, Mun Jae In, catòlic: «La seva relació amb l’Església és molt estreta i pensem que continuarà l’impuls que el papa Francesc havia donat el 2014.» I no dubta a assenyalar el camí que cal seguir: «La tensió política, geoeconòmica, que es viu a la zona només es resoldrà quan els Estats Units abandonin les bases militars i deixin en mans dels mateixos coreans el camí de la pau i la reconciliació amb el Nord».
«Us animo a tots a ser missioners allà on sou i a fer costat als missioners que som lluny, amb pregària i donacions, perquè puguem dur a terme la nostra missió», conclou l’Ester.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!