«Els màrtirs són testimoni de fidelitat»

El 21 d’octubre la basílica de la Sagrada Família acollirà la beatificació de 109 màrtirs claretians. El procés de beatificació es va iniciar fa gairebé 70 anys i inclou sacerdots, germans i estudiants professos claretians. El provincial dels Missioners Claretians de Catalunya, el pare Ricard Costa-Jussà, destaca la importància d’aquest esdeveniment.
«Els 109 màrtirs claretians que seran beatificats ens han deixat la mostra de la seva fidelitat i fermesa en la fe cristiana fins a donar la vida. Fidelitat que és un testimoni: testimoni de fe, d’estimació i fidelitat a la vocació, de perdó envers els botxins, d’amor a la congregació i a l’Església, testimoni d’esperança i vida en Crist, mort i ressuscitat», explica Costa-Jussà.
El provincial dels Missioners Claretians de Catalunya té clara la lliçó que podem treure de les circumstàncies històriques (guerra civil del 1936) que van portar a l’assassinat d’aquests màrtirs: «En tots els casos, recordar la història de les persones d’aquell moment cal que ens estimuli a cercar tots els mitjans perquè mai més els conflictes i les diferències no es resolguin violentament, sinó amb el diàleg i el respecte. Cal trobar en els temps la complicitat escaient per a la reconciliació corresponent i possible que hi ajudi».

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!