El papa Francesc felicita el número 2.000

«Amb motiu de la publicació del número dos mil del setmanari Catalunya Cristiana, desitjo fer arribaral seu equip editorial, als treballadors i als seus lectors la meva felicitaciómés cordial.» Amb aquestes paraules el papa Francesc hafet arribar al cardenal Joan Josep Omella una felicitació amb motiu del número2.000 de Catalunya Cristiana.

En el seu missatge, que es pot llegir íntegre a la portada del número2.000, el papa Francesc encoratja CatalunyaCristiana a continuar «treballantamb esperit de comunió eclesial i la il·lusió de contribuir cada vegada més a ladifusió de l’alegria de l’Evangeli, única missió de l’Església».

El número 2.000 compta amb un tiratge extraordinari de 40.000exemplars i té com a lema «2.000 setmanes amb tu». A banda de la felicitaciódel papa Francesc, publiquem una entrevista en exclusiva feta pel director,Jaume Aymar, al cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat de la Santa Seu.

Al llarg de l’entrevista, Parolin aborda moltes qüestions d’interès,com la feina diplomàtica de la Santa Seu, la crisi de Veneçuela o de Jerusalem;la reforma de la Cúria i altres reptes de l’Església. Pel que fa a Catalunya, afirma:«Com és sabut, la Santa Seu, en estretarelació amb l’Episcopat, segueix amb atenció els esdeveniments a Catalunya, ien particular el futur de l’escenari que s’ha dibuixat després de les eleccionsal Parlament autonòmic del 21 de desembre passat. Correspon a les partsinvolucrades analitzar aquesta situació de desencontre polític, duent a termeuna reflexió amb honestedat i sinceritat

El diumenge 28 de gener missa presidida pel cardenal Omella

El 21 de gener, festa de Sant Fructuós i els seus diaques, Catalunya Cristiana arriba a la fitahistòrica del número 2.000. Es tracta d’una de les efemèrides més rellevants enla història de gairebé quaranta anys d’aquest setmanari fundat, l’any 1979, permossèn Joan E. Jarque i mossèn Francesc Malgosa. De fet, és l’únic setmanarireligiós que es publica a Catalunya. «Unsetmanari, a més, que va comptar amb la col·laboració des de primera hora demossèn Joan Carrera, després bisbe», recorda l’actual director, Mn. JaumeAymar.

Per celebrar l’efemèride, el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe deBarcelona i president del patronat de la Fundació Catalunya Cristiana,presidirà una missa a la catedral de Barcelona. Serà el diumenge 28 de gener ales 19 h. D’altra banda, segons explica Aymar, «la sortida del número 2.000 és també una ocasió per anar introduintmillores en els continguts, el disseny i l’edició del setmanari».

«Creiemque el setmanari ha contribuït i contribueix a donar a conèixer la realitat del’Església universal i les Esglésies locals que fan camí a Catalunya, a Andorra,les Balears i la resta d’Espanya, i a tots els indrets on hi ha missioners deparla catalana»,manifesta Mn. Jaume Aymar. I prossegueix: «Divulguemla vida de parròquies, comunitats i moviments, amb una peculiar atenció a lessituacions de vulnerabilitat i a les respostes que l’Església hi dona.» Desde la seva fundació, Catalunya Cristianaha comptat amb doble edició, en català i castellà. «Creiem que aquest esforç —afegeix Aymar— ha estat enriquidor per atotes dues llengües

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!