L'església de Riudoms estrena les quatre campanes

L’església de Sant Jaume, de Riudoms, vaestrenar el passat 11 de febrer el toc de les quatre noves campanes, que feiamés de 30 anys que no se sentien.

Les obres de recuperació, que finalment hantingut un cost de 20.000 euros, han fet possible que ara es pugui sentir el tocde totes quatre alhora, i també han servit per millorar el so i absorbir lesvibracions.

El rector de la parròquia, Mn. Josep Mateu, vaser l’encarregat de dirigir l’acte d’inauguració, que va començar amb una missad’acció de gràcies i va acabar amb una benedicció i inauguració de larecuperació dels tocs de les quatre campanes.

Durant l’acte, Josep Mateu va explicar laimportància d’aquesta recuperació, manifestant que “les campanes són una cosade la parròquia, però que també tenen un significat per a tot Riudoms”, i vaafegir que “el toc de campanes és un tret identitari dels pobles”.

Cadacampana, un anunci

El toc individual o combinat de cadascuna d’ellesservirà per anunciar moments importants de la vida de la parròquia i del poble.

És per això que cada campana té un nom propi i una utilitat diferenciada. La ‘Jacoba’, laprincipal, anuncia les hores i s’utilitza també per a les defuncions. Lasegona, la ‘Sebastiana’, s’utilitza en la missa diària, i també a l’Àngelus. La‘Inmaculada’ només s’utilitza durant la consagració de l’eucaristia, i la ‘Bonaventura’marca els quarts, la missa dominical i el volteig final de l’Àngelus.

Hi ha un cas especial en el què tocaran totesquatre campanes alhora, que serà en els moments més festius del poble.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!