SICAR cat avisa: més de 200 víctimes de tràfic d’éssers humans ateses a Catalunya

SICAR cat és unprograma d’atenció integral a dones i infants víctimes del tràfic d’éssershumans (TEH) que van crear l’any 2002 les Adoratrius, una entitat religiosa decaràcter social sense ànim de lucre i que presta atenció a dones en situacióvulnerable.

El seu principalobjectiu és ajudar totes les víctimes de tràfic d’éssers humans que arriben aCatalunya i es troben en una situació de vulnerabilitat. És per aquest motiu quecompta amb un servei d’informació i orientació actiu les 24 hores al dia, quepermet que les forces de seguretat i els serveis públics puguin contactar-hi.Una vegada les víctimes es vinculen a SICAR cat, es posa en marxa tot unmecanisme que té com a finalitat regularitzar la seva situació i oferir unasolució (retorn voluntari, allotjament, salut, assistència jurídica, atenciósocial, formació i treball).

212 actuacions

L’organització deSICAR cat fa pública cada any una memòria on es mostra el recompte de totesvíctimes ateses, i s’explica quin han estat els resultats de les intervencions.Així doncs, a la memòria del 2017 podem observar com s’han atès fins a 212persones, de les quals 23 són menors i 189 són dones. Aquest recull de dadestambé ens permet conèixer altres xifres d’interès, com per exemple qued’aquestes persones 74 són noves altes al servei jurídic, i que per tant hanaconseguit regularitzar la seva situació administrativa gràcies a SICAR cat.

Tot i la gran tascadel programa d’Adoratrius, les xifres de víctimes continuen sent alarmants, iés per això que SICAR cat segueix denunciant que tantes persones pateixin cadaany aquesta greu violació de Drets Humans. El 2017, com a entitatespecialitzada, ha participat en 31 activitats formatives a través de les qualsva poder arribar a 1.430 persones, i ha esdevingut partner de projectes europeus que lluiten contra el tràfic d’éssershumans com Justice at Last i PHIT (Psychological Health Impact of Traffickingin Human Beings on female victims).

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!