El passat dissabte es va celebrar al Col·legi delsJesuïtes Sarrià-Sant Ignasi de Barcelona la 12a Jornada de Mestres i Professorsde Religió de les diòcesis amb seu a Catalunya. La Jornada, en la qual vanparticipar més de 300 mestres i professors, va girar entorn de la ponència central deJavier Cortés, expert en educació i religiós marianista, que va destacar lapassió i la vocació com un element essencial de la tasca docent.
Cortés va recordar a tots els docents que l’aportacióprincipal dels professors de Religió ha de ser en el camp de l’espiritualitat:“Nosaltres som experts en el món d’allò espiritual”, i va afegir que “el primerobjectiu de la classe de Religió hauria de ser que els alumnes prenguinconsciència de la seva dimensió espiritual”.
Des del’esperança i la confiança en la paraula
L’acte, que també va comptar amb la presència de l’arquebisbeJaume Pujol en qualitat de president del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyamentde la Religió a Catalunya (SIERC), va concloure amb la lectura d’un manifestanomenat “Des de l’esperança i la confiança en la paraula”.
El manifest remarca que “la classe de Religió hauria deser un espai per créixer en qualitat humana”, i recomana als mestres iprofessors que les classes han de tenir el seu discurs propi. Precisament aquestdiscurs és el mateix que el papa Francesc aconsella seguir en l’exhortacióapostòlica Amoris Laetitia: “L’educaciócomporta la tasca de promoure llibertats responsables, que en les cruïllessàpiguen escollir amb sentit i intel·ligència; persones que comprenguin sensereserves que tenen a les mans la seva vida i la de la seva comunitat i queaquesta llibertat és un do immens.”
La Jornada va finalitzar amb una eucaristia presidida perl’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, que també va agrairla tasca dels docents “Enmig d’un món en el qual l’acollida del vostre missatgeno és fàcil.”