Investidura viable: "esquema poc democràtic" o "pragmatisme"

Toni Florido, responsable de Defensa del PDeCAT, Alexander Golovin, membre del grup Catalans Lliures, i Josep Vila Abelló, fundador del Grup Sènior del Col·legi d’Economistes de Catalunya, han coincidit aquest dimarts, des del programa El Mirador de l’actualitat, davant la idea que Catalunya necessita un govern i que les eleccions no són desitjables. Florido ha destacat que “ara no hem de normalitzar el fet que els diputats del Parlament no triar lliurement votar un candidat a la Presidència, i estem pendents del que es decideixi a Madrid”. En aquesta línia, ha lamentat que “la situació està marcada per un esquema poc democràtic”. Igualment el dirigent del Partit Demòcrata ha mantingut que “Puigdemont ha de seguir sent el candidat”, i ha admès que no comparteix “que no fos proposat ja al principi i que es retirés temporalment a favor d’un altre candidat, primer Jordi Sánchez, que no va arribar a la investidura, i després Jordi Turull”.

Per la seva banda, Golovin ha comentat que “vivim un moment d’anormalitat social i política”, i ha defensat que “es faci un primer pas per no normalitzar la situació institucional i política que passa per no acceptar que sigui el govern espanyol el que marqui qui ha de ser el candidat a president de la Generalitat”. També ha assegurat que “acceptar no elegir Puigdemont seria abandonar el marc de l’1 d’octubre, basat en la desobediència”. En canvi, Josep Vila Abelló ha dit que “Catalunya i Espanya no són actualment dos estats, sinó un”, i ha lamentat “que hi hagi un plantejament extremista, el de desobeir i desplegar la república, i un altre igual, com és el de l’Estat espanyol”, que intervé l’autonomia. En aquest sentit, l’economista ha reivindicat “el caràcter pràctic dels catalans, que poden deixar formar un govern viable, com planteja Esquerra, i que miri endavant”. Vila Abelló ha qüestionat, en un altre moment, “el concepte de sobirania, que és del segle XIX, i no ens podem quedar ancorats aquí, perquè els estats estan perdent-la i no té sentit que Catalunya la vulgui tenir totalment”.

En el programa ‘El Mirador de l’actualitat‘, hem analitzat el fet que, a dues setmanes del final del termini per formar govern a Catalunya, es mantenen les incògnites. Després de la reunió dels diputats de Junts per Catalunya dissabte passat amb Carles Puigdemont, i mentre sonaven els noms d’Elsa Artadi i Marta Madrenas, arriba l’hora de la veritat per a una investidura efectiva.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d’aquest dimarts 8 de maig

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!