Veneçuela pateix pobresa i fam

Richard Nello, coordinador de la Campanya d’Ajuda a Veneçuela impulsada per la Fundació Catalunya-Amèrica, Raiza Idler, psicoterapeuta veneçolana, José Luis Suárez, asturià que té vincles familiars amb Veneçuela, i Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, han compartit aquest dimecres, des del programa El Mirador de l’actualitat, la seva preocupació per la crítica situació de Veneçuela. Nello ha presentat la iniciativa solidària que ell gestiona. “Estem començant ara a enviar a Veneçuela medicaments i aliments, procés que ha sorgit de la idea d’un sacerdot veneçolà que es troba en aquests moments a la Cartoxa de Tiana (Maresme) i que té la idea d’omplir les anomenades olles humanitàries”, ha explicat. Per oferir ajuda en aquesta campanya SOS Veneçuela, es pot trucar al telèfon 93 395 18 02.

Raiza Idler, que va venir a viure a Catalunya ara fa un any, ha dit que “el país està en una situació de terrible pobresa i fam, amb violència extrema que no és pròpia dels veneçolans, perquè en realitat no són violents”. Teresa Carreras, en canvi, ha comentat que “l’exministre Roger Capella, del primer govern d’Hugo Chávez, explicava en una recent entrevista que la gent, a Veneçuela, ja es barallava i practicava la violència abans de l’arribada del chavisme al poder”. José Luis Suárez ha acusat el règim del país sud-americà de ser “una dictadura narcotraficant”, i ha revelat que “els col·legis electorals estaven buits en molts moments de la jornada d’eleccions, fins al punt que Nicolás Maduro va ampliar els horaris per votar”. Tots han coincidit finalment en el fet que Veneçuela necessita diàleg i impuls en forma d’ajuda a la població més desfavorida que intenta sobreviure.

En el programa ‘El Mirador de l’actualitat‘, hem analitzat la situació a Veneçuela, a nivell polític i social, després d’unes eleccions que de moment no sembla que apuntin a una millora. Aquests comicis presidencials, però també per als Consells Legislatius, no han estat reconeguts internacionalment, i s’han organtizat en un ambient convuls sense que l’oposició ofereixi alternatives sòlides, principalment perquè el gruix dels opositors no s’hi han presentat.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d’aquest dimecres 23 de maig.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!