Gabriel Magalhães

El premi de Periodisme Memorial Bisbe Joan Carrera ja té els primers guardonats. En l’apartat Diàleg, Fe i Cultura ha estat premiat l’escriptor i articulista portuguès Gabriel Magalhães, pel conjunt de la seva obra literària, però molt especialment pels articles publicats a La Vanguardia.
En l’apartat Inclusió Social, ha estat premiat el reportatge Fora de tot, els sense llar, del programa 30 minuts de TV3. Han recollit el guardó els periodistes Georgina Pujol, Joan Albert Lluch i Carles de la Encarnación.
I en l’apartat Joventut, Fe i Discerniment Vocacional, les guardonades han estat els periodistes Laura Mor i Glòria Barrete pel monogràfic Joves i Església, publicat a Catalunya Religió. El treball premiat s’emmarca en el proper Sínode de Bisbes, que se celebrarà a l’octubre, precisament, sobre Els joves, la fe i el discerniment vocacional.
Cadascun dels tres apartats del premi està dotat amb 2.000 euros, que han patrocinat la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Càritas diocesana de Barcelona i l’Abadia de Montserrat.
El jurat del Premi Memorial Joan Carrera ha estat format per Carme Borbonès (patrona de les Fundacions Missatge Humà i Cristià i de Catalunya Cristiana); Jordi Breu (president del Memorial Bisbe Joan Carrera); Peio Sánchez (rector de Santa Anna de Barcelona); Jaume Aymar (membre del Memorial Joan Carrera i director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana); i els periodistes Salvador Aragonès, Lluís Foix, Ignasi Miranda i Carme Munté. Enric Frigola, coordinador general de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, ha actuat de secretari.
Els premis són convocats pel Memorial Bisbe Joan Carrera, creat l’any 2015 per mantenir ferma la memòria, el pensament i la figura del qui fou bisbe auxiliar de Barcelona. Aquesta associació, juntament amb Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, impulsa la creació d’aquests premis periodístics amb motiu del desè aniversari de la mort del bisbe.
VII Nit de Ràdio Estel i «Catalunya Cristiana»
El veredicte del jurat i el lliurament dels guardons ha tingut lloc durant la VII edició de la Nit de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, el sopar anual a benefici d’aquests dos mitjans de comunicació. Com cada any, la Nit, celebrada el divendres 1 de juny i organitzada pel Club+Amics, ha estat presidida per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i ha comptat amb un gran nombre de personalitats del món eclesial, cultural, social i polític català.
La Nit ha tingut dos moments destacats: l’actuació a la basílica de Santa Maria del Mar de l’Orfeó Badaloní i de l’Esbart Sant Jordi, i el posterior sopar a la Casa Llotja de Mar.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!