Josep Maria Turull

El cardenal Joan-Josep Omella ha nomenat Josep Maria Turull rector de la Basílica i la Parròquia de la Sagrada Família de Barcelona. El canonge deixarà, a partir del curs vinent, el càrrec de rector del Seminari Conciliar. Des del 2011, uns mesos després que Benet XVI presidís la dedicació del temple i signés la seva erecció com a basílica, Turull s’encarregava ja de les celebracions litúrgiques a l’església d’Antoni Gaudí. A més, després d’uns anys de culte per a ocasions especials aproximadament un cop al mes, la Sagrada Família ja acull, des del juliol de 2017, culte permanent al seu espai central, amb la Missa internacional tots els diumenges a les 9.00 hores.
Amb aquesta decisió, l’arquebisbe de Barcelona ha optat per una Rectoria única per a les dues realitats canòniques de l’obra gaudiniana: la parròquia, que físicament és la cripta des de fa moltes dècades, i la basílica, que inclou les naus i l’altar principal. Fins ara, el rector era Lluís Bonet Armengol, que passa a ser emèrit als seus 87 anys d’edat. Tota l’obra està gestionada per la Junta Constructora i el Patronat, que presideix Esteve Camps i que té actualment com a arquitecte responsable Jordi Faulí, successor de Jordi Bonet.
Josep Maria Turull Garriga va néixer a Parets del Vallès (Vallès Oriental) l’any 1966. Va ser ordenat de prevere el 22 de desembre de 1991. Es va llicenciar en Teologia Sistemàtica a la Facultat de Teologia de Catalunya. Ha estat vicari de les parròquies de Santa Maria de Barberà i de la Mare de Déu dels Àngels de Barcelona, així com rector de la parròquia de Sant Ramon de Penyafort, també a la capital catalana. Va ser vicari episcopal de la Zona 2 (Barcelona). Entre altres serveis, és professor d’Antropologia Teològica i Metodologia a la Facultat de Teologia de Catalunya. Va ser nomenat rector del Seminari Conciliar de Barcelona i del Seminari Menor l’any 2005, nomenat aleshores per Lluís Martínez Sistach. A més, Turull ha estat el delegat de Pastoral Vocacional de l’arxidiòcesi entre els anys 2005 i 2011. L’any 2009 va ser creat canonge de la Catedral de Barcelona.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!