Comença la 9ena edició del Festival Cruïlla més solidari

Aquest dijous ha començat la 9ena edició del Festival Cruïlla,que reunirà al Parc del Fòrum de Barcelona a artistes musicals de la talla dePharrell Williams, Jack White, o Gilberto Gil, entre d’altres. Es tracta d’unaoportunitat única de viure la millor música en directe i en un espai agradablea la vora del mar, i que cada any compta amb una gran afluència de públic.

Precisament el gran nombre de persones que hi conflueixenva fer que des dels inicis del festival els organitzadors del Cruïlladecidissin aprofitar per donar visibilitat a diversos projectes solidaris. Perfer-ho, cada any permeten que diverses entitats solidàries puguin tenir un estanddins el recinte, perquè d’aquesta manera puguin mostrar les seves propostes alsassistents i aquests hi puguin col·laborar.

Lamúsica transforma

D’entre les entitats solidàries amb presència al festival,en destaca la Fundació Sant Joan de Déu, que aquest any anirà per primeravegada al Cruïlla i mostrarà al públic un projecte que pretén utilitzar lamusicoteràpia com a eina per millorar la vida d’infants, gent gran i personesamb discapacitat o amb trastorn mental. El nom d’aquesta campanya rep el nom de#LaMúsicaTransforma, i ja ha tingut una gran rebuda a les xarxes socials.

Tots els assistents que s’apropin a l’estand de Sant Joande Déu podran conèixer el projecte i col·laborar-hi adquirint xapes solidàries.A més, el festival ja ha anunciat que tots els que ho vulguin poden destinar 2€de l’entrada al programa de musicoteràpia per a persones en situacióvulnerable.

La musicoteràpia millora el benestar i habilitats socialsde les persones amb necessitats especials, i és per això que Sant Joan de Déuaposta per complementar l’assistència bàsica amb aquesta disciplina, que ja éspresent a set centres de la institució. Malauradament, aquest tipus de teràpiescomplementàries no estan finançades per la sanitat pública, i això fa que siguimolt important la implicació ciutadana.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!