L’actual govern espanyol desvela quina és realment la seva política migratòria

“Amb aquesta mesura, l’actual govern espanyoldesvela quina és realment la seva política migratòria”, han denunciat en uncomunicat un total de 48 entitats espanyoles en relació amb la devolució al Marroc de persones migrants i refugiades. Les entitats signants, entre les quals figura CàritasEspanyola i el Servei Jesuïta a Migrants, també exigeixen un canvi en lapolítica migratòria.

Les entitats denuncien que l’actual governespanyol s’està fent seus els arguments de l’anterior, “i contradiu així lesseves crítiques a la figura del rebuig en frontera”. A més, “buscant unaalternativa pretesament jurídica a aquesta mena d’actuacions, intenta implementar una mena de devolucions en calent en diferit en què materialment es manté lavulneració de drets fonamentals que sempre ha caracteritzat aquestesactuacions”.

Aquest comunicat s’ha fet arran de ladevolució al Marroc de 116 persones migrants i refugiades que el 22 d’agost vanentrar a Espanya a través de la tanca de Ceuta. Davant d’aquests fets, lesentitats denuncien “la fugida endavant que representen aquestes devolucions encalent en diferit no únicament perquè no respecten les garanties legalsexigibles, sinó també perquè suposen un pas més en la políticad’externalització de controls que tants costos té en termes de drets humans”.

Per això, exigeixen “una política de controlde fronteres basada en el respecte als drets humans, una profunda modificacióde la llei d’estrangeria que garanteixi vies legals per a la migració regular,l’aprovació del reglament de la llei d’asil que garanteixi l’accés alprocediment d’asil en consulats, i que es posi fi als acords d’externalitzacióde fronteres amb tercers països que no garanteixen els drets humans ni laprotecció de les persones en moviment”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!