Comiat de les monges cordimarianes del Seminari de Solsona

Aquestdilluns, 3 de setembre, el Seminari de Solsona s’ha acomiadat definitivament deles monges cordimarianes que durant un segle han estat presents al territori solsoní.La comunitat, actualment formada per un grup de 4 monges (Josefa Ugartemendia(77 anys), de Guipúscoa, Paulina Gómez (88), de Segòvia, Natividad Tulsà (84),de Girona, i María del Valle Díez (57), de Palència, va arribar a Solsona el1922, i des d’aquell moment ha estat l’encarregada d’assistir els estudiants isacerdots del Seminari.

Per acomiadar-sei agrair la tasca altruista que ha fet la comunitat durant tots aquests anys, elbisbe Xavier Novell, acompanyat de la superiora de la congregació i altrespreveres i laics, ha presidit un acte d’homenatge a les quatre germanes quemarxen, tot recordant les anteriors. L’acte ha constat d’una eucaristia moltparticipada a la capella del Seminari, que ha anat seguida d’una sèrie deparlaments adreçats a les monges. Finalment, el bisbe de Solsona ha lliurat unparell d’obsequis a la comunitat, i finalment els capellans i les monges hancompartit un dinar de germanor.

A partird’ara, caldrà veure qui desenvolupa les tasques que elles portaven a terme alSeminari, així com també s’haurà de decidir quins usos tindrà la casa onvivien, situada al costat de l’edifici del Seminari.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!