Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Bernat Villaronga, professor de Religió, i Lourdes Monfort, professora de l’Escola Pública i autora del Diccionari de les Religions, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l’actualitat, l’inici del curs escolar a Catalunya. Mateo ha destacat que “els alumnes i professors ja s’han incorporat, en diferents moments, i ha començat el curs lectiu amb normalitat pel que fa a l’Escola Cristiana”. Ha admès, això sí, que “hi ha preocupació a nivell general perquè, a la roda de premsa de presentació, el conseller Miquel Bargalló va parlar de l’elaboració d’un nou decret d’admissió d’alumnes, el decret de menjadors que regula aquest servei i el pacte per la no segregació per raons econòmiques, temes que ens preocupen per diverses raons, entre elles el finançament dels centres”.
Monfort ha destacat que “el clima és positiu, sobretot a l’escola pública, on sovint es renova molt l’equip docent, cosa que és un handicap, però no ens hem de preocupar innecessàriament”. Finalment, Bernat Villaronga ha defensat “que la societat i les famílies cuidin més els docents, que fan una tasca important”, i ha recordat la importància “d’una formació religiosa general que faci un servei a la formació general dels alumnes”.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d’aquest dijous 13 de setembre.
En aquesta edició del programa ‘El Mirador de l’actualitat‘, hem analitzat l’inici del curs escolar i la situació de l’educació a Catalunya. Han començat les classes 1,56 milions d’alumnes a l’ensenyament obligatori a Catalunya, uns 1.300 més que l’any anterior. Alguns canvis en les qualificacions (desapareixen les puntuacions de 0 a 10) i la problemàtica dels centres (una trentena aproximadament) que encara no estan en condicions, han estat igualment presents.