L’Obra Social Sant Joan de Déu presenta la campanya “La vida mateixa”

L’Obra Social Sant Joan de Déu va presentar eldimecres 19 de setembre a Barcelona la campanya “La vida mateixa”, una iniciativacreada per conscienciar la societat de la gravetat de l’exclusió social.

L’acte de presentació de la campanya va comptar ambla presència de cinc referents del sector social, que, moderats per laperiodista Elisabet Carnicé, van reflexionar en una taula rodona sobre lesrealitats que amaga l’exclusió social. Durant la presentació, els diferentsponents van desgranar les claus de l’exclusió, i van coincidir a destacar que“el sistema que tenim exclou i invisibilitza”.

Els participants van plantejar també possibles viesd’acció per ajudar les famílies que estan en risc d’exclusió social, entre elsquals destaca una reforma en els contractes dels lloguers proposada per TxellCollelldemont, directora de la Fundació Mambré: “Hem d’incidir en la Lleid’Arrendaments Urbans, no podem permetre lloguers cars, que pugin tant i quesiguin tan curts, perquè deixen les famílies sense marge de maniobra”.

Per cloure l’acte, un dels residents al centre de SJDServeis Socials Barcelona, Jaume Mengual, va explicar la seva experiència demés de 27 anys al carrer, i va avisar que cal actuar ràpidament: “No podem nofer res amb tot això que passa al carrer”.

La resta d’informació sobre “La vida mateixa” es potconsultar a la pàgina web del projecte: www.lavidamateixa-sjd.org.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!