La Comunitat de Sant’Egidio recorda “la nit dels vidres trencats”

Coincidintamb els 80 anys de la tràgica Nit dels Vidres Trencats, en què es van cremarmés de 300 sinagogues a Alemanya i Àustria, el dissabte 10 de novembre laComunitat de Sant’Egidio va organitzar una marxa silenciosa per la ciutat deBarcelona, sota el lema “No hi ha futur sense memòria”.

Lamanifestació va comptar amb una gran participació de la comunitat jueva, que vaparticipar en aquest “pelegrinatge de la memòria” que la Comunitat deSant’Egidio celebra cada any perquè no s’oblidi la deportació esdevingudadurant l’ocupació nazi. La marxa va començar a la plaça del Pedró i va arribarfins a la plaça de Sant Just, on es van realitzar diversos parlaments.

L’expresidentde la comunitat israelita de Barcelona, Uriel Benguigui, va destacar que“l’oblit d’aquella nit va ser el que va provocar la Xoà”, i per això vaexplicar la importància de fer una “marxa sense complexos, perquè la memòriapersisteixi i el que va passar no es torni a produir”. D’altra banda, ArmandPuig, rector de la parròquia dels màrtirs Sant Just i Pastor, va aprofitar perrecordar que “fa 80 anys van arrencar la humanitat de molta gent i vananestesiar-la”. Seguint en aquesta mateixa línia, Jaume Castro, responsable deSant’Egidio a Barcelona, va remarcar la necessitat de fer cada any una manifestaciócom aquesta, per “contagiar a la ciutat d’una cultura de la convivència perquèno deixem mai a ningú de banda”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!