Les prostitutes habitualment són enganyades i pateixen violència

Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Olga Ortiz, advocada experta en lideratge femení, Mercè Blanco, empresària del sector sanitari, i Maria Eugènia Pons de Gironella, advocada mediadora, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l’actualitat‘ la prostitució entesa com una realitat dual, amb hipocresies i incoherències, que es presenta de manera creixent com un exemple de tràfic de persones que cal abolir o prohibir. Armengol ha destacat que “allò que està clar que no s’ha de fer és el que fem ara, que és ni legalitzar aquesta activitat ni abolir-la o perseguir-la, perquè aquesta situació ambigua és la pitjor de totes”. En aquesta línia, ha afegit que, “a més de l’atac a la dignitat de les persones que comporta la prostitució, no estar regulada comporta cap protecció i sumar, en definitiva, tot el pitjor que té, sumat al fet que la societat no vol afrontar la realitat”. Per la seva banda, Mecè Blanco ha recordat que “el sexe va lligat a la condició humana, però s’ha domesticat i s’ha convertit en un consum, cosa que porta a una normalitat lligada també a l’arribada de persones d’altres països”.

Olga Ortiz ha dit que “el més important és saber com les dones arriben als clubs per exercir-hi prostitució, perquè són enganyades, afronten unes necessitats econòmiques i, per tant, no neixen amb aquest ofici, sinó que s’hi troben”. Igualment ha recordat que “el primer any estan submises perquè necessiten pagar un deute, el segon any comença la violència psicològica perquè tinguin por de denunciar i, si això no serveix, comença la violència física”. I Maria Eugènia Pons de Gironella ha repassat els exemples “d’Alemanya, que ha convertit la prostitució en un gran negoci des de l’any 2002, amb un local que té 1.000 clients diaris, o també Holanda i Àustria, mentre que tenim en l’altre extrem Suècia i Irlanda, on està prohibida”. També a partir de l’exemple de França, “que va fer un gir”, Pons de Gironella ha recordat que “vivim a l’espai Schengen, on allò que passa en un país europeu afecta els altres”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d’aquest dimecres 14 de novembre.

La Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic signava dijous passat el manifest de la Plataforma Catalana pel Dret a no ser Prostitutes. L’escrit exigeix l’elaboració de lleis per abolir la prostitució a Espanya. Les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Sant Cugat del Vallès van ser algunes de les qui van donar suport a una iniciativa que sanciona els clients a la via pública i envia la notificació als seus domicilis. És suficient amb una penalització del qui compra els “serveis sexuals”? Estem davant una pràctica rebutjada i alhora tolerada, amb valors que s’hi entrecreuen, com ara la llibertat, d’una banda, i la lluita contra l’explotació de la dona, de l’altra.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!