Llibertat religiosa vulnerada

Recentment, Philipp Ozores, secretari generald’Ajuda a l’Església Necessitada (ACN), ha visitat la seu de CatalunyaCristiana i Ràdio Estel. Aquesta fundació pontifícia acaba de fer públic el seuinforme biennal sobre la Llibertat Religiosa al món. El respecte a la llibertatde consciència, de creença i de religió està emparat en l’article 18 de laDeclaració Universal de Drets Humans. Dissortadament cada vegada es detectenmés atacs i violacions a aquest dret fonamental de les persones.

Aquest informe és l’únic en la seva classeeditat per una entitat de l’Església catòlica. El seu prestigi explica que laseva utilització per part de diferents estaments socials en diverses nacionscada vegada sigui més sovintejada. En l’informe s’analitzen els atacs a la llibertatreligiosa els orígens dels quals venen majoritàriament del radicalisme islàmic,de règims totalitaris, de nacionalismes extrems i del relativisme ferotge quevivim en molts països occidentals. I fidels a l’esperit del P. Werenfried vanStraaten, fundador d’ACN, s’exposen i es registren violacions del dretfonamental a la llibertat religiosa, siguin quins siguin els seus orígens.

En aquest número de Catalunya Cristiana elnostre corresponsal a Egipte, Javier Molina, presenta el cas del país del Nilon la persecució contra els cristians no s’atura. La minoria cristiana hi viuel dol dels repetits atacs terroristes que ha sofert davant de la passivitat ila inacció i l’anuència del govern. El departament de minories de la ComissióEgípcia per als Drets i les Llibertats ha recopilat els atacs i incidents quedes de l’arribada del dictador Al-Sisi al poder, ha sofert la comunitat copta:114 cristians han perdut la vida en una desena d’atacs terroristes que haprovocat l’èxode forçat del nord del Sinaí. Cal sumar-hi 31 incidents deviolència sectària en diverses zones del país amb turbes de musulmans radicalsatacant esglésies, negocis i propietats privades de veïns cristians. Ladiscriminació arriba fins i tot a prestigiosos futbolistes cristians.

En aquest temps d’Advent convé que les parròquies,comunitats i moviments, tinguem ben presents els cristians perseguits d’arreudel món. Hem de conèixer la seva situació, pregar per ells i fer esforçossolidaris perquè cessi aquesta persistent vulneració d’un dret fonamental ipuguin mantenir viva l’esperança activa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!