A Síria

Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Catalunya, Cristina Masifern, col·laboradora d’Ajuda a l’Església Necessitada a Barcelona, i Jordi Julià, de l’equip de Comunicació de Càritas Diocesana de Barcelona, han repassat aquest dilluns, des del programa ‘El Mirador de l’actualitat‘, diferents experiències de solidaritat i acció social, que s’intensifiquen amb l’arribada de les festes nadalenques. Castro ha definit el Dinar de Nadal amb els pobres de Sant Egidi com “una trobada festiva de família amb els amics de tot l’any, dels qui la comunitat ha anat a trobar a diferents llocs, per presentar la imatge d’una taula sense fronteres on es manifesta el somni de la societat del conviure”.
Per la seva banda, Julià ha destacat que “aquest any és el segon en què Càritas Catalunya fa una campanya conjunta per a totes les diocesanes per fer un esforç i difondre un missatge”. Ha explicat que, “a diferència de l’any passat, en què Càritas es va centrar en la gent gran, aquest any la temàtica és la llar i la manca d’accés a l’habitatge en molta gent”. Cristina Masifern ha comentat que “Ajuda a l’Església Necessitada té en marxa enguany una campanya pels cristians de Síria amb el lema ‘Indestructibles en la fe’, perquè estan patint una guerra terrible en què sovint són objectiu fàcil per als extremismes”. Igualment ha destacat que l’entitat pontifícia “vol ajudar tant els qui van haver de fugir del país com els desplaçats interns”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d’aquest dilluns 17 de desem

Aquestes iniciatives d’ajuda a les persones necessitades són ben diverses, amb projectes aquí i arreu del món. Aquesta n’és una mostra:

– Dinar de Nadal amb els Pobres de la Comunitat de Sant Egidi.
– Campanya d’Ajuda a l’Església Necessitada per donar suport als cristians de Síria.
– La Marató de TV3, dedicada a la investigació contra el càncer, que recaptava aquest diumenge més de 10,7 milions d’euros..
– L’Hospital de Campanya de l’església de Santa Anna de Barcelona, un exemple d’acollida permanent.
– La Campanya de Càritas Catalunya “Sigues part de la solució contra la pobresa”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!