La Unió de Religiosos de Catalunya organitza una jornada sobre la prevenció dels abusos a menors

Desprésque el papa Francesc anunciés la convocatòria extraordinària de tots elspresidents de les conferències episcopals del món a Roma per tractar el temadels abusos sexuals a menors, la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) va decidirseguir el seu exemple i va posar en marxa la planificació d’una nova jornadasobre la prevenció dels abusos a menors i la protecció de la infància aBarcelona.

D’aquestamanera, el proper 19 de febrer, els màxims responsables de les congregacions religiosesde Catalunya i els responsables de cada bisbat es reuniran per afrontar demanera col·lectiva la protecció de la infància, a més de prendre consciència dela seva missió i responsabilitats en aquests casos. Per fer-ho, ha convidatdiverses personalitats especialistes en aquest tema, entre les quals en destaquenMn. Jordi Bertomeu, oficial de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, lapsicòloga Dolors Petitbó, membre fundadora de la Unitat Funcional d’Atenció alsAbusos Sexuals a Menors, i l’advocat Francesc Alonso, llicenciat en Ciències del’Educació i en Filosofia.

D’altrabanda, la jornada comptarà també amb la participació de diversos testimonis quehan estat víctimes d’abusos, i que ajudaran a treballar el principal objectiu del’URC, que com ha explicat en un comunicat és “enfortir una actitud proactivaque promogui un canvi cultural en la forma d’entendre i abordar l’abús sexual”.

Encaraque aquest any serà el quart en que l’URC dedica una jornada dedicada a la proteccióde la infància, aquesta nova edició ha pres una especial rellevància després delsrecents casos de denúncies per abusos a Montserrat i a Vilobí d’Onyar (bisbatGirona), i és per això que les congregacions aprofitaran per exposar les sevesperspectives de futur, els criteris, i els seus compromisos a l’hora d’evitarque es repeteixin aquestes situacions.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!