“Ens sentim rodejades d’un clima de desconfiança i deslegitimació progressiva”

En una carta adreçada al papa Francesc, la historiadora iperiodista italiana Lucetta Scaraffia explica els motius que l’han dut a ella ial seu equip de redacció a abandonar el suplement Donne, Chiesa, Mondo, unprojecte que va néixer fa set anys gràcies al suport del papa Benet XVI i de l’aleshores director de L’Osservatore Romano, Giovanni Maria Vian. El suplement femenítambé es publicava en castellà a la revista Vida Nueva, en francès a La Vie ien anglès en format online. “Llencem la tovallola perquè ens sentim rodejadesd’un clima de desconfiança i deslegitimació progressiva, des d’una mirada en laqual no sentim estima i crèdit per continuar la nostra col·laboració”, argumentaScaraffia en una carta publicada en castellà per la revista Vida Nueva. Segon ella, ambel tancament de Donne, Chiesa, Mondo acaba o, més aviat es trenca, per primeravegada, una experiència nova i excepcional per a l’Església.

Amb tot, el nou director de L’Osservatore Romano, AndreaMonda, ha assegurat que mai ha volgut afeblir el suplement i que aquest continuaràsense clericalismes. De fet, aquesta una de les acusacions de LucettaScaraffia en la seva carta adreçada al papa Francesc: “Tornem al costumantiquat i àrid d’escollir des de dalt, sota el control directe de l’home, dones considerades fiables”.

Abusos a religioses

La historiadora i periodista italiana, en la seva carta, esfa ressò d’un dels temes tractats pel suplement que fins ara dirigia: ladenúncia d’abusos a religioses. Lamenta que els mitjans de comunicació d’Esglésiano hagin estat els primers a denunciar l’explotació a la qual han estat i sónsotmeses moltes dones consagrades, “però ho hem dit després”. “Ja no podíemguardar silenci: la confiança que tantes dones havien dipositat en nosaltres s’hauriavist greument ferida”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!