El Campus Docent Sant Joan de Déu celebra el 10è aniversari de l'agermanament amb l'Escola d'Infermeria de Mabesseneh

L’any 2008, el Campus Docent Sant Joan de Déu va decidir unir-se a l’Escola d’Infermeria de Mabessenech (St. John of God Nursing School) per aportar els seus coneixements, recursos materials i didàctics i millores en les infraestructures i instal·lacions al centre que està siutat a Sierra Leone. Gràcies a aquest agermanament, es va facilitar l’accés a la formació a estudiants amb pocs recursos econòmics, i amb pocs anys va millorar notablement la qualitat del seu ensenyament.
Deu anys després d’aquesta efemèride, la família hospitalària de Sant Joan de Déu ha celebrat l’aniversari del projecte en comú en el qual col·laboren les dues entitats i que ha permès que, com explica la directora del Campus Docents SJD Amèlia Guilera Roche, l’escola sigui ara “un lloc d’abraçades, somriures i camaraderia“.
Durant aquesta llarga trajectòria conjunta s’han graduat fins a 8 promocions d’infermeres comunitàries, una fita molt important tenint en compte que Sierra Leone és un dels països que va viure amb més gravetat el brot d’Ebola de 2014. A més, s’ha desenvolupat un programa de beques que ha permès l’accés a la formació d’un total de 35 estudiants.
No obstant, tot i haver aconseguit molts dels reptes plantejats, el Campus Docent seguirà treballant per ajudar a l’escola, ja que com exposa Amèlia Guilera, sempre els tindrà pel que necessitin: “Volem empoderar els nostres companys de Sierra Leone i donar-los les eines perquè puguin actuar amb competència professional tant a l’Hospital com a l’Escola, i perquè algun dia la presència de SJD només hagi de ser d’acompanyament i assesoria“.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!