El Vaticà presenta l'exhortació apostòlica postsinodal dedicada als joves "Crist viu"

Després del treball que van fer tots els bisbes durant el passat Sínode per apropar-se i entendre les noves generacions, finalment aquest dimarts 2 d’abril s’ha fet públic el document que plasma les seves conclusions i que marcarà el camí que ha de seguir l’Església en l’àmbit de la Pastoral juvenil i vocacional a partir d’ara. El document, que rep el nom d’exhortació apostòlica postsinodal Crist viu, s’ha presentat oficialment a l’Oficina de Premsa de la Santa Seu davant la presència de diverses autoritats, entre les quals destaquen el cardenal Lorenzo Baldisseri, secretari general del Sínode dels Bisbes, i Mons. Fabio Fabene, subsecretari del Dicasteri.
Durant la presentació, el cardenal Lorenzo Baldisseri ha descrit el document com un “text vinculat estretament al document final del Sínode, que agrega ulteriors i valiosos elements de reflexió“. Com ha explicat el mateix cardenal, aquesta exhortació està dividida en 9 capítols que expressen el missatge fonamental que vol transmetre el Papa, que diu que “totes les generacions de creients descobreixen en Crist un contemporani i un company de viatge“. Per la seva banda, Mons. Fabio Fabene, ha definit el document com “una altra perla que el papa Francesc dona a l’Església, i en particular, als joves cristians“.
Una de les principals característiques de l’exhortació, que es pot consultar íntegrament a la pàgina web del Vaticà, és que en cap moment parla d’Església dels joves i tampoc d’Església amb els joves ni per als joves sinó que en tot moment fa referència a una Església amb un únic cos, de la qual com ha explicat Mons. Fabio Fabene, els joves “són membres vius i creatius, i contribueixen en la missió de l’anunci de l’Evangeli de la bellesa de la vida en Crist”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!