Refugi contra la soledat al cor de Barcelona

Al carrer Regomir6 de Barcelona, en ple barri Gòtic, s’acaba d’inaugurar la Casa Família «Simeói Anna». És un pas més en el treball de la Comunitat de Sant’Egidio amb la gentgran, un col·lectiu especialment vulnerable al centre de les grans ciutats.

La Casa Famíliaés un projecte que ja existeix en altres ciutats com Roma i Anvers, i que araveu la llum per primera a Barcelona. De fet, és la primera Casa Família del’Estat espanyol. La importància del moment va venir corroborada per lapresència del mateix fundador de la Comunitat de Sant’Egidio, Andrea Riccardi,a la inauguració, el dissabte 6 d’abril.

Aquesta casa, quedescansa damunt de part de l’antiga muralla romana, i que per tant té fonamentsromans, com també els té la Comunitat de Sant’Egidio (nascuda a Roma el 1986),té capacitat per a sis-vuit residents, persones que comparteixen l’edatavançada però sobretot una de les principals xacres: la soledat. La casacomptarà amb la presència ininterrompuda d’una cuidadora, alhora que tota lagestió, atenció mèdica, assistència i el coixí familiar està assegurat pervoluntaris de Sant’Egidio.

«Aquesta casa noneix de forma espontània, sinó que és fruit de molts anys de relació de laComunitat de Sant’Egidio amb els ancians, en què hem vist com la seva principalmalaltia és la soledat», va manifestar Riccardi durant la inauguració. Vaesmentar la paradoxa actual de la nostra societat, en el sentit que cada vegadavivim més anys, però alhora considerem que la vida de la gent gran és inútil idescartable.

A banda deproporcionar un habitatge digne en els darrers anys de la vida de les persones,la Casa Família «Simeó i Anna» també centralitzarà l’atenció de la Comunitat deSant’Egidio a la gent gran a través del programa Visca els Ancians. Una atencióque passa pel seguiment telefònic i les visites a domicili d’unes 400 personesancianes de Ciutat Vella de Barcelona amb l’objectiu de recosir el seu teixitsocial.

La Casa Família«Simeó i Anna» ha estat possible gràcies a la Fundació “la Caixa”, que hadecidit gratuïtament l’espai, i als nombrosos donatius d’entitats i particularsque han fet possible la reestructuració i el posterior manteniment delprojecte.

Les personesinteressades a col·laborar amb el projecte podeu posar-vos en contacte amb laComunitat de Sant’Egidio: info@santegidio.es,tel. 934 418 123.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!