L'Arxiconfraria de la Cinta de Tortosa es prepara per a una visita històrica al Vaticà

El proper divendres 12 d’abril, un centenar de membres de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta de Tortosa viatjarà a Roma per assistir a la que serà una de les fites més importants de l’entitat en els seus 400 anys d’existència. L’expedició, encapçalada pel Primer Majordom, Josep Maria Utgés; el bisbe de la diòcesi, Enrique Benavent, i l’alcadessa de Tortosa, Meritxell Roigé, serà rebuda pel papa Francesc en audiència privada per primera vegada a la seva història, i d’aquesta manera podrà transmetre-li la seva gran devoció a la Mare de Déu de la Cinta, patrona de la ciutat de Tortosa.
Precisament fa dos anys que el Papa va decidir atorgar Any Jubilar a la diòcesi de Tortosa amb motiu del 400 aniversari de l’Arxiconfraria, que d’altra banda va rebre la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya com a mostra de la rellevància de l’entitat dins l’Església i la cultura catalanes.
L’associació, que és de caire públic, està constituïda a l’empara del Codi de Dret Canònic, i té com a propòsits el manteniment i l’impuls del culte a la Mare de Déu de la Cinta, a més del foment dels aspectes culturals i artístics que s’hi relacionen.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!