Neix el Premi Abat Marcet al llibre en català de temàtica religiosa

Amb l’objectiu de reconèixer les obres literàries escrites en català que tracten la temàtica religiosa, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat ha anunciat la creació del Premi Abat Marcet. Aquest guardó, que no tindrà dotació econòmica, reconeixerà al llibre publicat en català que sigui més rellevant des del punt de vista del seu interès temàtic i de la qualitat del text, i que s’hagi publicat durant l’exercici anterior fins el 27 d’abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat.
Com ha explicat la mateixa Lliga en un comunicat, els autors que hi vulguin participar poden presentar el seu llibre com una proposta seva o dels editors i altres entitats. D’altra banda, els mateixos membres del jurat, que seran nomenats per la Junta Directiva de la Lliga, també podran proposar candidats, i posteriorment decidiran quines obres han de ser premiades per majoria simple.
Aquest any, en tractar-se de la primera edició, la recepció de candidatures externes a l’organització finalitzarà el 30 de maig, i el veredicte es donarà a conèixer en un acte inscrit en la Setmana del Llibre en Català, el setembre del 2019. Els textos es poden enviar a la secretaria de la Lliga (c. Montnegre, 8 3r 1a, 08029 Barcelona).

Abat Marcet
L’Abat Marcet (1878-1946) va ser un monjo de Montserrat que va promoure la traducció en català de la Bíblia, a més de realitzar una immensa tasca a favor de la llengua catalana: restaurà la impremta del monestir, va ampliar la biblioteca i va patrocinar el Primer Congrés Litúrgic de Montserrat, del 1915, que suposà per a l’Església catalana un revifament de la litúrgica i un apropament als corrents innovadors centreeuropeus de l’època.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!