La basílica de la Santa Creu i Santa Eulàlia: la catedral abans de la catedral

Els propers 2 i 3 de maig, l’Aula Magna de l’Ateneu Universitari Sant Pacià acollirà la IV Jornada del cicle “Les basíliques històriques de Barcelona“, organitzat per la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes.
Aquesta iniciativa, que va començar el 16 de novembre del 2017, ha permès omplir de contingut les llacunes existents en el coneixement històric dels principals temples de Barcelona, que formen part del tresor patrimonial del nostre país. Després d’estudiar els orígens de basíliques com la de Santa Maria del Pi o la dels Sants Màrtirs Just i Pastor, aquesta vegada serà el torn de la catedral de Barcelona, com demostra el títol de la IV Jornada: La basílica de la Santa Creu i Santa Eulàlia: la catedral abans de la catedral.
Per tal d’aprofundir en els antecedents de la catedral gòtica d’avui, la Facultat Antoni Gaudí ha convidat per a aquesta sessió investigadors de sis universitats o institucions diferents, com ara la Dra. Francesca Español (UB), la Dra. Julia Beltrán de Heredia (Facultat Antoni Gaudí-AUSP), o el Dr. Jesús Alturo (UAB), entre d’altres. En cadascuna de les seves intervencions, els experts posaran en relleu el que s’ha investigat fins ara, i mostraran les primeres dades d’un estudi de georadar al subsol de la catedral que aportarà noves pistes per a la recerca.
L’assistència és gratuïta, però cal omplir un formulari d’inscripció prèvia a la web facultatantonigaudi.cat, on també es pot consultar el programa complet de la jornada.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!