Els bisbes europeus davant les eleccions

Diumenge 26 de maig celebrarem també eleccionsal Parlament Europeu. En aquests comicis —que formen part de les eleccionsconvocades a tota la Unió Europea— s’elegiran els 54 diputats de l’Eurocambra.Els bisbes europeus de la COMECE (Comissió dels Episcopats de la ComissióEuropea) conviden els creients i les persones de bona voluntat a participar-hi,tenint presents els principals reptes i incerteses a què s’enfronta la UE,entre els quals trobem:

—La digitalització: una veritable mutació queté un impacte en el futur del treball, la protecció de dades personals, elsmúltiples usos de la intel·ligència artificial… Per a la COMECE és fonamentalpreservar la centralitat de la persona humana i que puguem recuperar el controlde les nostres vides per a un enfocament basat en marcs ètics sòlids. Aixòimplica prendre decisions per tal que l’economia i les finances ens serveixinmillor a tots, especialment els més vulnerables. Les regles i pràctiquesbeneficioses per a la família haurien de desenvolupar-se a la UE, acompanyantel desenvolupament humà integral de persones i comunitats.

—La demografia ha de tornar a situar-se alcentre: afecta tant la natalitat com l’envelliment. La manca d’esperança iperspectives fa que diversos països vegin una forta disminució de la sevapoblació. Els joves europeus han de sentir-se tranquils per poder estar encondicions de formar una família i retornar l’esperança al seu país d’origen através de projectes comuns i mútuament beneficiosos. El benestar de la famíliahumana es relaciona amb una Unió que fomenta una economia social de mercat. Lespolítiques per reduir la pobresa haurien de basar-se en la idea que allò quefunciona per als menys afortunats funciona per a tothom.

—Migració, asil i integració: s’espera unesforç renovat per trobar solucions efectives i compartides sobre migració. Laintegració és una qüestió no sols per a les persones que entren a la UE, sinótambé per als ciutadans de la UE que es traslladen a un país diferent al propi.La migració i l’asil no són qüestions aïllades, sinó que es relacionen amb lasolidaritat, en una perspectiva centrada en la persona, en polítiqueseconòmiques i demogràfiques efectives.

Votar en aquestes eleccions significa també assumir laresponsabilitat del paper únic d’Europa a nivell mundial. Europa és gran, peròel bé comú és més gran que Europa. Per exemple, la cura del medi ambient i eldesenvolupament sostenible no es poden limitar a les fronteres de la UE: elsresultats electorals afectaran decisions que atenyen la totalitat de lahumanitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!