El Papa demana als catòlics búlgars que mantinguin la unitat

Després de la visita del diumenge 5 de maig al cap de l’Església Ortodoxa Búlgara, en el seu segon dia de viatge a Bulgària el Papa s’ha reunit amb la comunitat catòlica de Bulgària a l’Església de Sant Miquel Arcàngel de Rakovsky, on ha celebrat l’Eucaristia i ha donat la Primera comunió a més de 200 nens i nenes.
La seva arribada ha estat rebuda amb un gran entusiasme per part de la comunitat, que li ha mostrat els testimonis d’una religiosa, un sacerdot, i una família que, com després ha explicat el Pontífex, l’han ajudat a “comprendre per què aquesta terra va ser tant estimada i significativa per a Joan XXIII“.
Després de la missa ha estat el torn del papa Francesc, que ha fet un discurs a tots els presents a l’Església, als quals ha recordat la importància de “veure amb els ulls de la fe, tractant de crear les condicions perquè totes les persones se sentin estimades, especialment les que se senten oblidades per Déu perquè són obligades pels seus germans”. Posteriorment, el Papa ha aprofitat per llançar un missatge d’unitat a la comunitat catòlica búlgara, a la qual ha demanat que “no es cansin de ser una Església que segueixi engendrant els fills que la terra necessita avui, tenint una orella a l’Evangeli i l’altra al cor del seu poble“.
En aquest sentit, el papa Francesc ha explicat durant la seva intervenció que una comunitat viva és la que “aguanta, acompanya, complementa i enriqueix. Mai separats, sinó junts, cadascun aprèn a ser signe i benedicció de Déu pels altres”.
Visita en un centre de refugiats
Abans de celebrar la missa de les primeres comunions, el Papa ha visitat un Centre de Refugiats a Vrashdebna, a la perifèria de Sofía. Durant la seva visita, el Pontífex ha recordat que “el món dels migrants i refugiats és una creu de la humanitat i la creu és tant gent que sofreix”, a la mateixa vegada que ha donat les gràcies a tots els treballadors i voluntaris: “Us dono les gràcies per la vostra bona voluntat, i us desitjo el millor a vosaltres i als vostres conciutadans que han deixat en la vostra pàtria. Que Déu us beneeixi“.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!