Gràcies a Càritas 13.545 persones van trobar feina el 2018

En un entorn laboral dominat pels elevats índexs d’atur i temporalitat, les dades de l’Informe d’Economia Solidària 2018 de Càritas mostren que és possible desenvolupar estratègies d’èxit amb les persones en situació més vulnerable perquè puguin tornar al mercat de treball, aconseguir una feina i reconstruir l’autonomia personal.

Així ha estat per a 13.545 participants del programa de feina de Càritas, que van accedir a un lloc de treball digne el 2018. Aquesta xifra representa més del 18% de les 72.169 persones que van participar el darrer any en els programes de feina que la Confederació Càritas desenvolupa arreu de l’Estat espanyol.

L’informe es titula Economia i Persones. Amb valors, hi ha drets i va ser presentat a Madrid per la secretària general de Càritas espanyola, Natalia Peiro, i el director d’Acció Social, Francisco Lorenzo.

Segons Peiro, “l’aposta per la feina digna i de qualitat per part de tots els poders públics és, per a Càritas, una de les claus de la lluita contra la precarietat que afecta moltes persones”. Per a Lorenzo, “som conscients que les dinàmiques que incrementen la desigualtat no generen riquesa, sinó que és cada persona amb les seves decisions quotidianes a l’hora de consumir, les qui ho fem”.

En la mateixa presentació es va donar a conèixer el diagnòstic sobre la realitat del mercat laboral a l’Estat espanyol que ha elaborat el Comitè Tècnic de la Fundació FOESSA al dossier “La vulneració del dret a un treball decent: trebal i exclusió social”.

Les dades d’aquest estudi ens diuen que les majors taxes de pobresa i exclusió es concentren en el col·lectiu de persones a l’atur, on un 46% es troba en l’espai de l’exclusió i el 17,2% en pobresa severa.

En paraules de Francisco Lorenzo, “l’absència de feina no és l’única característica que empeny a situacions d’exclusió i pobresa, perquè la vulnerabilitat es troba cada vegada més entre aquelles persones i llars que treballen, per la qual cosa podríem dir que tenir una feina ha deixat de ser sinònim d’integració i benestar”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!