Un altre salesià

El 17 de maig va ser assassinat el salesià Fernando Hernández, de 60 anys, a l’obra salesiana de Bobo Dioulasso (Burkina Faso) per un extreballador del centre.

Segons els salesians, l’autor de l’assassinat és un antic cuiner de la comunitat que va havia estat acomiadat. L’extraballador va matar amb un matxet el P. Hernández i fa verir greument el P. Germain Plakoo-Mlpa. Aquest últim va ser testimoni de l’assassinat, fa tres mesos, del P. César Antonio Fernández.

En poc temps, dos missioners salesians han perdut la vida en la mateixa inspectoria. En un missatge, el rector general dels salesians, el P. Ángel Fernández, assenyala que “només puc ancorar-me en la fe en el Senyor, fer silenci i pregar perquè Ell transformi en vida i en bé per al poble africà, i per a tots els pobles, aquesta sang màrtir vessada cruelment i innocentment”.

Segons el P. Fernández, els dos salesians assassinats “han viscut estimant profundament el poble africà, els joves africans i les seves famílies i cercant el seu bé en nom del Senyor. Que la nostra pregària continuï sent d’intercessió per ells, de forta pregària pel P. Germain i de perdó pels assassins”.

El P. Fernando Hernández era natural de Ledesma (Salamanca) i va dedicar la vida al desenvolupament de diferents obres de la província salesiana d’Àfrica occidental francòfona, on va treballar per l’impuls de la formació professional.

Aquests últims temps estan resultant molt sagnants per als cristians de Burkina Faso. El 13 de maig es va produir un atac contra un grup de catòlics que tornava d’una processó de la Mare de Déu: quatre adults van ser assassinats i es va destruir la imatge religiosa que portaven.

El diumenge 12 de maig, entre 20 i 30 terroristes van atacar un temple cristià on van morir un sacerdot i cinc laics. I el 28 d’abril almenys cinc persones van morir en un atac contra un temple cristià.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!