Assassinada una religiosa espanyola a la República Centreafricana

La nit del diumenge al dilluns va ser assassinada la missionera burgalesa Inés Nieves Sancho, de 77 anys, a la petita localitat de Nola (República Centreafricana), segons informa l’arxidiòcesi de Burgos.

La religiosa, de les Filles de Jesús de Massac, feia 26 anys que treballava al país africà, a la diòcesi de Berberati.

Com revela L’Osservatore Romano, Inés Nieves Sancho va ser degollada i el seu cos va ser trobat al mateix lloc on ensenyava a cosir les nenes de la zona, propera a la frontera amb el Camerun. Sembla que uns desconeguts la van raptar i la van portar a aquesta escola on la religiosa intentava donar una vida més digna a les més joves del poble.

Encara es desconeixen els motius del crim i cap grup terrorista ha reivindicat l’assassinat. La República Centreafricana està immersa en una guerra civil des del 2013, on la població pateix els atacs de catorze grups enfrontats. Tot i això, la zona on treballava la missionera era “força tranquil·la”, segons el bisbe auxiliar de Bangassou, Jesús Ruiz Molina.

D’altra banda, en declaracions a la cadena COPE, el bisbe de Bangassou, Juan José Aguirre, ha explicat que els missioners que es troben al país no tenen por: “Caminem amb el nostre poble i tenim posada la confiança en el de dalt. Estem tristos pel que li ha passat a la Inés. Ella era una monja petitona, que no parlava gaire. Les noies amb les quals feia costura estan molt tristes ara. Malgrat tot, nosaltres continuarem treballant en aquesta zona del món.”

Per desig de la família, la religiosa ha estat enterrada a la zona on desenvolupava la missió.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!