Papa Francesc: “No es tracta només de migrants”

L’oficina de premsa vaticana ha presentat el missatge del papa Francesc per a la 105a Jornada Mundial dels Emigrants i Refugiats titulat No es tracta només de migrants, que se celebra el 29 de setembre.

El Pontífex destaca que “no només està en joc la causa dels migrants, no només es tracta d’ells, sinó de tots nosaltres, de present i del futur de la família humana”.

Francesc destaca que els migrants, especialment els més vulnerables, “ens ajuden a llegir els ‘signes dels temps’. A través d’ells, el Senyor ens crida a una conversió, a alliberar-nos dels exclusivismes, de la indiferència i de la cultura del descartament”.

El Papa assegura que la migració ens provoca “por” i descriu que parlar de migrants és parlar de la “caritat”. Sobre la idea que no es tracta només de migrants, Francesc desenvolupa cinc aspectes. Per això, assegura, es tracta de “la nostra humanitat”, “es tracta de no excloure ningú”, “de posar els últims en primer lloc”, “es tracta de la persona en la seva totalitat, de totes les persones” i “es tracta de construir la ciutat de Déu i de l’home”.

Francesc alerta que “la por ens priva del desig i de la capacitat de trobada amb l’altre, amb aquell que és diferent; ens priva d’una oportunitat de trobada amb el Senyor”. També lamenta que “el món actual és cada dia més elitista i cruel amb els exclosos”.

En el missatge escriu que “es tracta de posar els últims en primer lloc”. I afegeix: “El veritable lema del cristià és ‘primer els últims’. En la lògica de l’Evangeli, els últims són els primers i nosaltres hem de posar-nos al seu servei”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!