Romania

El papa Francesc ha enviat un missatge als fidels romanesos amb motiu de la seva visita del divendres 31 de maig al diumenge 2 de juny amb el lema “Caminem plegats”.

El Pontífex assenyala que hi arriba com a “pelegrí i com a germà” i assegura que “desitjo vivament conèixer el patriarca i el Sínode Permanent de l’Església ortodoxa romanesa, així com els pastors i els fidels catòlics”.

Francesc destaca que “els lligams de fe que ens uneixen es remunten als apòstols, en particular al vincle que unia Pere i Andreu”. També subratlla que “entre vosaltres hi ha hagut màrtirs, fins i tot en els darrers temps, com els set bisbes grecocatòlics als quals tindré l’alegria de proclamar beats”.

El missatge papal afegeix que el llegat dels màrtirs “és massa preciós com per oblidar-lo. I és una herència comuna, que ens crida a no distanciar-nos del germà que la comparteix”.

El Pontífex comparteix que visita Romania per caminar plegats: “Caminem junts quan aprenem a custodiar les nostres arrels i la nostra família, quan tenim cura del futur dels nostres fills i del germà que és al costatnostre, quan anem més enllà de les pors i les sospites, quan deixem caure les barreres que ens separen dels altres”.

De la seva banda, el nunci apostòlic a Romania, Mons. Miguel Maury Buendía, en declaracions a Vatican News, ha definit el país com a terra de trobada entre catòlics i ortodoxos: “La convivència entre fidels és naturalíssima, és una convivència entre germans. Pel que fa a l’Església oficial, jerarquia, les relacions són menys estretes. Els jerarques haurien d’aprendre del poble fidel de Déu, que molt sovint està molt més a prop de l’Evangeli.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!