En marxa la restauració de la cúpula de Sant Andreu de Palomar

La cúpula de l’església de Sant Andreu de Palomar deBarcelona finalment serà restaurada. Després de tretze anys d’espera, s’haniniciat les obres de rehabilitació que permetran la consolidació de la cúpula ila llanterna. L’actuació compta amb una inversió d’un milió d’euros finançatsper l’arquebisbat de Barcelona, la Generalitat de Catalunya (en el marc delprograma de l’1% cultural) i l’Ajuntament de Barcelona.

L’església de Sant Andreu de Palomar, un dels edificis méscaracterístic del paisatge de Sant Andreu, està protegida urbanísticament ambel nivell C pel Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Barcelona. L’esglésiapresenta lesions a la cúpula, la llanterna i el cupulí, a causa del vent, l’aigua,els canvis de temperatura i la radiació del sol. Les lesions més importants sónesquerdes i fissures en els galions de la cúpula i del cupulí produïdes per ladiferència de temperatura entre la superfície exterior de la volta i lainterior a causa de la radiació solar.

Les obres de restauració, que tindran una durada de dotzemesos, es basen en un projecte de Bis Arquitectes i s’han adjudicat a l’empresaRecop Restauracions Arquitectòniques. Preveuen dos tipus d’actuacions: lesintervencions primàries, que afecten l’àmbit de la cúpula i la llanterna, aixícom l’estructura que la suporta; i les intervencions secundàries, que fanreferència a la reparació i consolidació puntual de tota la resta de l’edifici.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!