Homenatge pòstum a Lluís Duch

El Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya haacollit, dijous 6 de juny, un acte d’homenatge pòstum al P. Lluís Duch, monjode Montserrat i antropòleg, un dels pensadors més singulars, destacats iprolífics del pensament contemporani a Catalunya, que va morir el 10 denovembre de 2018.

Promogut per la Fundació Joan Maragall, l’acte ha comptatamb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, i de l’abat deMontserrat, el P. Josep M. Soler. També ha servit per presentar el monogràficde la revista Qüestions de Vida Cristiana dedicat al P. Lluís Duch.

El president de la Fundació Joan Maragall, Dr. Josep M.Carbonell, ha recordat que el P. Lluís Duch és “un dels pensadors catòlics méssignificatius del diàleg fe i cultura, de la voluntat constant i esperançada dela possibilitat d’un diàleg sincer i creïble entre el pensament cristià i totel món cultural de la contemporaneïtat“.

Per la seva part, l’abatde Montserrat ha recordat del P. Lluís Duch que sempre “posava la sevaintel·ligència penetrant i la seva visió de les coses a disposició dels altres”. “En la base del seu pensament hi havia la seva fe cristiana –ha continuat el pare abat-. En la seva reflexió tractava, amb un neologisme molt seu, d’emparaular la realitat, per fer entrar la vida, la realitat, en paraules i en expressionshumanes per tal de comprendre-la millor i de poder-la reflexionar. Sovint,però, les paraules del diccionari li quedaven curtes, imperfectes per expressaramb precisió el seu pensament i aleshores no dubtava de crear neologismes”.

El president de laGeneralitat de Catalunya, Quim Torra, ha explicat que “el bagatge cultural enshauria de servir per enfortir la nostra cohesió social, perquè quan falten lesparaules s’abona el camí a la confrontació i a la violència”. El president Torra ha insistit en “la necessitatd’emparaular, de parlar, de dialogar, però ens convenen —en tots els ordres—diàlegs en profunditat, no pas cosmètics i de cara a la galeria”. QuimTorra ha felicitat la Fundació Joan Maragall pel seu 30è aniversari.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!