Francesc denuncia la hipocresia de parlar de pau i vendre armes

“De vegades penso en la ira de Déu que es desfermarà contra els responsables dels països que parlen de pau i venen armes per fer aquestes guerres. Aquesta hipocresia és pecat.” Aquestes han estat les paraules del papa Francesc en rebre els participants de la Reunió d’Obres d’Ajuda a les Esglésies Orientals (ROACO).

En el seu discurs, Francesc ha parlat sobre diferents situacions conflictives des de Síria a Ucraïna, sense oblidar l‘Iraq (país que vol visitar el proper any, segons ha anunciat), Etiòpia i Eritrea.

El Papa s’ha referit a la realitat dels migrants per recordar les persones que fugen amb barques a la recerca d’esperança, “sense saber quins ports podran rebre’ls, en una Europa que obre els ports a vaixells que carreguen armes sofisticades i costoses, capaces de produir una devastació de la qual ni tan sols se salven els nens”.

En denunciar aquesta hipocresia, el Pontífex ha reconegut que “som conscients que el crit d’Abel puja a Déu”. Per això, ha demanat a la ROACO que incrementi el compromís perquè als països i llocs on és present els joves “puguin créixer en humanitat, lliures de colonització ideològica, amb cors i ments obertes, que valorin les seves arrels nacionals i eclesials i desitgin un futur de pau i prosperitat que no deixi ningú enrere i no discrimini ningú”.

Francesc ha sol·licitat ajuda per difondre el document signat a Abu Dhabi amb el gran imam d’Al-Azar perquè “és una bona aliança per al futur de la humanitat”.

Així, ha animat a “comprometre’ns tots a defensar aquelles realitats que viuen el missatge des de fa anys, amb atenció especial a les institucions educatives, escoles i universitats, tan valuoses especialment al Líban i a tot el Pròxim Orient, laboratoris autèntics de convivència i escoles d’humanitat a les quals tothom pot accedir fàcilment”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!