Càritas Vic ha atès 5.669 persones

Amb motiu de la solemnitat de Corpus Christi i del dia de la Caritat, que se celebra diumenge 23 de juny, amb una col·lecta especial a les parròquies, les Càritas diocesanes de Catalunya (deu en total) presenten la memòria anual d’activitats. La memòria 2018 de Càritas diocesana de Vic es va aprovar el dissabte 8 de juny en l’assemblea de la institució, que va reunir una vuitantena de persones al Museu Episcopal de Vic, i es presenta en roda de premsa dimarts 18 de juny. El resum de la memòria ens diu que el compromís de 1.050 voluntaris ha permès a Càritasdiocesana de Vic atendre 5.669 persones gràcies a 176 projectes socials que han beneficiat 12.903persones

«El teu compromís millora el món» és el lema que encapçalala memòria 2018 i que resumeix l’esperit de l’acció de Càritas. Aquest document quesintetitza l’acció de Càritas inclou també el testimoni de voluntaris ipersones ateses per visualitzar que darrere les xifres hi ha situacionspersonals i voluntaris disposats a acompanyar-los.

De les 5.669 persones acollides, un total de 5.222 personesho van ser en programes d’acollida i atenció social. El 62% de les personesateses en aquest àmbit són famílies amb fills a càrrec. En els programesd’inserció sociolaboral i economia solidària es van atendre 706 persones. Lesactuacions en aquest àmbit han permès l’acompanyament a través d’itinerarisd’inserció la millora de l’ocupabilitat i un total de 268 insercions laborals.Els programes d’inclusió social de Càritas Diocesana de Vic han beneficiat1.576 persones. Finalment en els diferents programes l’habitatge s’ha donatsuport a 81 persones.

El 55% de les persones ateses per Càritas són dones i un 45%homes. Destaca l’augment de l’atenció a infants i joves, que representa un 40%del total, per un 32% al 2017.

L’acció de Càritas està vinculada amb altres agents públicsi privats. Entre aquests destaca el programa «Entitats amb cor» que apel·la ala responsabilitat social de les empreses. El 2018 es va col·laborar amb 171empreses i institucions.

El voluntariat és el motor de l’acció social de Càritas.L’any 2018 s’han dedicat un total de 72.962 hores de dedicació als més de 176projectes de Càritas Diocesana de Vic. El 70% dels voluntaris són dones. Perfranja d’edat, el 48% són majors de 64 anys i un 12% són joves.

Un dels aspectes que més s’han potenciat en l’exercici 2018és el de la formació. S’han realitzat 40 accions, amb la participació de 210persones.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!