Càritas demana compromís per millorar el món

En el marc de la celebració del Dia de la Caritat (diumenge 23 de juny) i festa del Corpus Christi, Càritas fa una crida a “posar en marxa el nostre compromís per millorar el món”.

Aquesta proposta forma part del cicle bianual de la campanya “El teu compromís millora el món” que desenvolupa Càritas des de l’any passat.

La coordinadora de la campanya de Càritas, Eva San Martín, assenyala que es tracta d’una invitació “per renovar la nostra forma de viure, de moldejar la nostra vida, el tipus de decisions que prenem en l’àmbit polític, social i econòmic, la forma de consumir i d’emprar els diners, com ens relacionem amb els altres, les nostres actituds a la feina i a les activitats que fem o la forma en què fem servir el temps”.

La campanya proposa seguir l’estil de Jesús, que passa per una dimensió triple: la gratuïtat i la donació, l’hospitalitat i l’acollida, i la tolerància i el respecte.

Càritas suggereix recórrer un itinerari de transformació personal amb cinc etapes: “Obre la porta”, “No tinguis por”, “Deixa’t tocar”, “Surt a l’encontre” i “Posa’t en marxa i camina en comunitat”.

Segons el darrer informe FOESSA sobre exclusió i desenvolupament social a Espanya, es detecta “certa fatiga de la compassió en la nostra societat”.

Per a Guillermo Fernández, coordinador de l’informe, “el repte és saber construir consensos, i l’eina clau és la construcció d’un teixit social capaç de pensar en comú els diferents aspectes perquè la nostra vida sigui realment social”.

I afegeix: “Vivim en una societat desvinculada en la qual cada cop és més difícil fer-nos càrrec dels que es queden enrere i necessitem re-vincular-nos, un objectiu en el qual la construcció de comunitat tindrà un paper essencial.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!