Missa funeral per la Teresa Cardona a Barcelona

El 22 de juny, la barcelonina Teresa Cardona, coordinadora d’un grup de voluntàries del Col·legi Major M. Bonaigua i el Col·legi Canigó, va perdre la vida en un accident d’autobús durant un projecte solidari a Costa d’Ivori. La professora, que els darrers 13 anys va ser sotsdirectora del col·legi de Foment Canigó, estava vinculada a diversos projectes educatius de gent jove en entitats sense ànim de lucre, i estava implicada també en el desenvolupament professional i personal de les universitàries del Col·legi Major Bonaigua.

El grup que coordinava a Costa d’Ivori estava format per 30 voluntàries, 10 de les quals van resultar ferides a l’accident, i que estaven treballant conjuntament en la rehabilitiació d’una escola. El gruix de les estudiants van tornar a Barcelona tres dies després de l’accident, el passat 25 de juny, i van ser rebudes pels familiars en un espai reservat. Per la seva banda, les ferides més greus tornaran tan aviat com els donin l’alta al país africà.

La missa funeral per la Teresa Cardona, fidel de l’Opus Dei, va tenir lloc el passat dijous 27 de juny, a la basílica de Santa Maria del Mar, en una cerimònia que va acollir a més de 2.000 persones i va estar presidida per Mn. Manuel Cardona, el seu germà, acompanyat pel vicari de l’Opus Dei a Catalunya, Mn. Ignasi Font i altres preveres.
Un dels moments més emotius de la celebració va ser al final, quan es van llegir els condols que el Papa Francesc va enviar a la família i als membres de la seva comunitat educativa a través del Cardenal Pietro Parolin, Secretari d’Estat del Vaticà. El missatge va expressar per damunt de tot, el desig d’una ràpida recuperació de les ferides, amb la intercessió de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, fundador de l’Opus Dei.
D’entre les autoritats que van acomiadar-se de Teresa Cardona hi van anar el Josep Bargalló i Valls, conseller d’Educació del Govern de Catalunya, el director general de col·legis de Foment, Joan Curcó, i la directora del Col·legi Canigó, Marga Acín, del qual va ser sotsdirectora Tersa Cardona.


Una vida dedicada a l’acció social i l’educació

Com ha explicat el servei de comunicació de l’Opus Dei a Catalunya en un comunicat, una de les característiques que definien més bé a la Teresa era la seva “vitalitat i alegria amb què assumia qualsevol repte o tasca, fent-ho fàcil.” Això es veia en tots els projectes on estava vinculada, on sempre va ser un exemple per la seva professionalitat i el seu optimisme: “Allà on anava, era més que notori el seu gran do per al tracte amb a gent, amb una simpatia natural alimentada per la seva capacitat d’estimar i una vida cristiana al servei dels altres com a numerària de l’Opus Dei”, explica Sònia Sánchez, directora del Col·legi Major Bonaigua.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!