No es tracta només de migrants

El diumenge 29 de setembre, començarà arreu del món la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat (JMMR), que se celebra cada any per fer visibles les persones migrants, refugiades i víctimes del tràfic que la societat tendeix a oblidar.
Per tal de preparar la campanya, la Santa Seu ha publicat un vídeo a les xarxes socials on s’exposa el missatge que ha escollit el Papa per a la JMRR, i que porta el títol de “No es tracta només de migrants“.
Al vídeo, Francesc exposa diverses situacions de desigualtat social que ens ensenyen que, com indica el seu títol, no es tracta només de migrants, sinó que no s’ha d’excloure ningú. En aquest sentit, el Papa diu que “el món actual és cada vegada més elitista“, i que això “el fa encara més cruel amb els que pateixen exclusió social“. Per tal de buscar una solució a aquesta realitat, el Pontífex aprofita per explicar que l’Església “en sortida”sap prendre la iniciativa per trobar els que estan més allunyats, i també per “convidar els que la mateixa societat està exluent”.
Aquest missatge del papa Francesc és només una de les moltes reflexions que ofereixen cada mes, mitjançant textos i imatges, els membres de la Secció Migrants i Refugiats, per promoure les activitats pastorals sobre temes de la JMMR.
El proper acte d’aquesta campanya es viurà dilluns 8 de juliol, amb la missa que el Papa oferirà al Vaticà a favor dels migrants per commemorar el VI aniversari de la seva visita a Lampedusa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!