Un filipí

El capítol general dels dominics ha escollit com a nou mestre general el filipí Gerard Francisco Timoner. D’aquesta manera, esdevé el primer frare asiàtic que ocupa aquest càrrec i que es col·loca en el número 88 com a successor de sant Domènec.

En la seva primera intervenció, el nou mestre general ha destacat que “no és que ens limitem a predicar, és que som predicadors. Missió no és el que fem, missió és el que som”. Per això, ha convidat a “mirar-nos a nosaltres mateixos, per reconèixer quina és la nostra identitat com a predicadors de l’Evangeli”.

Així mateix, fra Gerard Francisco ha expressat el desig de posar-se al servei de l’Església oferint una experiència de comunió: “Els dominics hem de servir l’Església amb allò que som: una comunió de germans. Ajudar aquesta Església és arribar a ser una comunió forta de germans. No hem de mirar-nos a nosaltres mateixos contínuament, sinó que hem de mirar l’Església, a la qual hem d’ajudar a servir i construir.”

Fra Gerard té 51 anys i fins ara era soci del mestre general per a la regió Àsia-Pacífic de l’orde de Predicadors. El 2014 el papa Francesc el va nomenar membre de la Comissió Teològica internacional del Vaticà.

El nou mestre general va néixer el 1968 a Daet, Camarines Nord (les Filipines). Va ser ordenat sacerdot el 1995 i és llicenciat en Filosofia pel Centre Filipí Dominicà d’Estudis internacionals. També és llicenciat en Teologia per la Universitat Sant Domènec de Manila i doctor per la Universitat Catòlica de Nijmegen (Països Baixos).

Entre altres càrrecs ha estat prior de la província de les Filipines, vicecanceller i vicerrector d’afers religiosos de la Universitat Sant Tomàs de Manila i rector del Seminari Central de la UST.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!