La Sagrada Família i Barcelona tanquen un procés històric

Hem tancat un procés històric. Després de més de 130 anys la Sagrada Família regularitza les obres.” Així de solemne ha parlat la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, en l’acte d’entrega de la llicència d’obres a la Sagrada Família i que ha rebut el president delegat de la Junta Constructora del temple, Esteve Camps.

En aquest acte s’ha confirmat que la Junta Constructora ja ha pagat a l’Ajuntament els 4,6 milions d’euros corresponents a l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres i la taxa de llicència d’obres.

Barcelona és una ciutat sense privilegis. Hem arribat a un bon acord amb la Sagrada Família: posem ordre, regularitzem les obres i la Sagrada Família es fa corresponsable de la ciutat”, ha destacat Sanz en l’entrega formal de la llicència, que forma part de l’acord signat l’octubre del 2018 entre l’Ajuntament i la Junta Constructora.

El permís estableix les condicions per a la construcció del temple, preveu una gran rehabilitació amb augment de volum i execució de les obres d’edificació de la basílica. La llicència igualment descriu una construcció del temple per etapes i preveu un termini d’execució total que finalitzarà el 2026.

L’Ajuntament també ha tramitat els permisos d’activitat pel que fa als usos del temple i s’inclouen usos compatibles relacionats amb el funcionament i l’administració de la basílica.

Corresponsabilitat

Un dels aspectes que ha remarcat la segona tinenta d’alcaldia és la corresponsabilitat de la Sagrada Família, “en els serveis més immediats per a la ciutat de Barcelona”. En aquest sentit, la Sagrada Família es compromet a aportar 36 milions d’euros, en els propers 10 anys, per finançar les despeses municipals que generen les seves activitats (ajut al transport públic, millora d’accessos al metro, noves urbanitzacions de l’entorn i manteniment de l’espai públic).

Aquest acord arriba després de dos anys de negociació, en els quals, ha explicat el president delegat de la Junta Constructora del temple, Esteve Camps, “no s’han escatimat esforços de diàleg i hem arribat a aquest acord amb satisfacció”.

A partir de setembre comença una nova etapa “amb entusiasme i esperit de diàleg”, ha apuntat Camps, “que preveu l’estudi de l’escalinata i els paraboloides, i acabar el projecte que en el seu dia va dissenyar Antoni Gaudí”.

Janet Sanz ha reconegut que “la Sagrada Família és un temple emblemàtic de la ciutat i és estimat per la ciutat”. Per això, partint de la base que “a Barcelona no hi ha privilegis”, s’afrontarà aquesta segona fase de negociacions “impulsant un debat ciutadà i de ciutat, obrint un diàleg incorporant totes les veus, sobre com ha de ser aquesta nova fase del projecte de Gaudí i que ha de contemplar dues prioritats: garantir el dret a una ciutat sostenible i saludable, i garantir el dret a l’habitatge”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!