Càritas posa en marxa el projecte pilot “Feu enrenou”

Les Càrites diocesanes d’Àvila, Albacete, Barcelona, Cartagena, Múrcia, Oviedo i Santiago de Compostel·la han sumat forces per posar en marxa el projecte “Feu enrenou”. És una iniciativa pionera de campaments que tindrà lloc del 29 de juliol al 3 d’agost a Barcelona.

Aquest campament interdiocesà està pensat per a un màxim de 60 adolescents i joves provinents dels diferents programes d’infància, adolescència i família, així com a joves dels programes de voluntariat jove, amb edats entre els 14 i els 20 anys.

Aquest projecte pilot es desenvoluparà, inicialment, durant dos anys i en dues zones geogràfiques diferents, i comptarà amb el suport i seguiment d’un equip de tècnics i voluntaris de les Càritas diocesanes.

El primer intercanvi jove es farà a Barcelona, que ofereix zona de costa i platja i nombroses possibilitats per gaudir de les ofertes culturals i d’oci de la ciutat.

Les activitats del campament se situaran a la Barceloneta, on es troba el Centre d’Activitats de la Barceloneta de Càritas i que acollirà l’intercanvi jove de Càritas espanyola i el que facilitarà l’allotjament i la resta de necessitats del projecte.

Aquesta experiència pionera vol facilitar als joves de famílies en situació de vulnerabilitat noves propostes d’aprenentatge basades en l’intercanvi territorial, cultural i d’experiències amb altres grups de joves del territori espanyol.

Les activitats que s’han programat tenen l’objectiu de fomentar entre els joves la seva iniciativa personal i social amb uns processos de participació i autogestió d’acorda amb cada edat.

Segons una de les expertes de Càritas espanyola que ha posat en marxa el projecte, Carmen García, “és fonamental el treball d’orientació activa dels adolescents i joves cap a un ús propi i organitzat del temps lliure, que els ajuda a discernir entre l’oci passiu i l’actiu, a sentir-se motivats cap a reptes i aprenentatges aliens als riscos de conductes i consums perjudicials, i fomentar la seva autonomia en les decisions, els gustos i la capacitat d’assolir noves metes”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!