Casals socials de la Fundació Pere Tarrés per a infants vulnerables

Del 29 de juliol a 23 d’agost la Fundació Pere Tarrés organitza 11 casals d’estiu per a nens i nenes en “risc d’exclusió social, amb un alt grau de vulnerabilitat”, explica la coordinadora de campanyes socials de la Fundació Pere Tarrés, Irene Coll.

Durant l’agost, un mes on disminueixen de manera significativa la xarxa d’assistència social, fins a 450 infants es beneficien d’una sèrie de casals impulsats per la Fundació Pere Tarrés que els assegura un acompanyament educatiu i social.
Com apunta Irene Coll, “s’organitzen jocs, dinàmiques… amb continguts pedagògics per treballar els hàbits, les responsabilitats…”.

Els nens i nenes de famílies amb dificultats poden gaudir d’uns espais segurs i que esdevenen “una experiència molt important per als infants”, assegura Coll, “perquè els fa molt de bé sortir del seu entorn vulnerable i passar el matí amb altres nens i nenes. Fan una teràpia de desconnexió de la seva realitat precària”.

La majoria de casals es fan de dilluns a divendres de 9 a 15 i en ciutats com Barcelona, Granollers, Ripollet, Tarragona o Mallorca.

Durant el mes d’agost, la Fundació Pere Tarrés organitza colònies i casals d’estiu per a més de 1.100 infants, tots becats gràcies a la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer-Cap infant sense colònies”.
En total, 4.500 infants gaudiran aquest estiu d’una beca gràcies a la campanya “Ajuda’ls a créixer”, un 11% més que l’any anterior.

Per a Irene Coll, “l’evolució dels nens que participen en aquestes activitats és molt evident. Es crea un entorn d’alegria i estableixen lligams entre ells i els monitors. És una satisfacció personal veure que es poden beneficiar d’aquests activitats”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!