Els bisbes dels Estats Units denuncien la plaga de la violència armada

La Conferència de Bisbes Catòlics dels Estats Units (USCCB) ha expressat el dolor i la indignació després dels tirotejos del 3 i 4 d’agost a El Paso (Texas) i Dayton (Ohio), on van morir 29 persones i desenes van resultar-ne ferides.

En dos comunicats, signats pel president de la USCCB, el cardenal Daniel DiNardo, i el president del Comitè de la USCCB sobre Justícia Domèstica i Desenvolupament Humà, Mons. Frank Dewane, els bisbes nord-americans expressen les condolences a les famílies i amics de les víctimes.

No podem creure que els tirotejos massius siguin una excepció aïllada. Són una epidèmia contra la vida que hem d’afrontar”, assenyalen. I afegeixen: “La plaga en la qual s’ha convertit la violència armada continua sense control i s’estén al llarg del nostre país”.
Per això, els bisbes demanen als catòlics que preguin i “aixequin la veu per als canvis necessaris en la nostra política nacional i la nostra cultura nacional també”.

Fa molt de temps que els bisbes nord-americans demanen lleis “responsables d’armes i un augment de recursos per abordar les causes profundes de la violència”. En aquest sentit, insten el president Donald Trump i els congressistes a “deixar de banda interessos polítics i trobar formes de protegir més bé la vida innocent”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!