El Sínode caldeu convida a la unitat dels cristians

Llançar novament la “unitat” dels cristians, a través “del diàleg i la comunicació”, assumir la tasca de ser un “pont” entre les diferents ètnies i grups “per promoure la coexistència” i afavorir “el desenvolupament de la nació i dels seus ciutadans”. Aquesta és la invitació del cardenal Louis Raphael Sako i els bisbes caldeus després de la celebració del Sínode caldeu.

El primat caldeu exhorta els fidels “dins i fora” del país a unir-se i a reforçar la identitat caldea, segons els principis de la fe, l’ètica cristiana i la pertinença a l’Església, a la pàtria i a la llengua.

A això s’afegeix la tasca principal de garantir “el retorn de les famílies que van ser desplaçades” per l’Estat Islàmic. Moltes encara continuen vivint en condicions de greu dificultat. En aquest sentit és essencial, “sostenir el procés de reconstrucció” de Mossul i de les petites ciutats de la plana de Nínive, devastades pels jihadistes. La cúpula de l’Església caldea anima les famílies cristianes que van haver de desplaçar-se a “tornar i no vendre cases i propietats”, perquè pertanyen “al seu patrimoni” històric i cultural.

L’Església iraquiana renova la invitació a defensar fermament els drets dels cristians, començant per la “justa representació” al si de les institucions de govern. A més, cal començar el camí orientat al naixement d’un estat civil, basat en la “igualtat, la justícia i el dret”, i que s’oposi a la ideologia sectària.

El Sínode caldeu tambié será recordat per la participació de laics que es van unir als bisbes durant dos dies de treball.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!