Migrants amb Drets denuncia la passivitat d’Espanya

Les organitzacions que integren a Espanya la xarxa Migrants amb Drets (Càritas, Confer, Justícia i Pau i la Comissió Episcopal de Migracions) denuncien la manca d’iniciativa dels governs d’Espanya, Itàlia i Malta perquè les persones rescatades a bord dels vaixells Open Arms i Ocean Viking puguin ser portades a port segur.

Deplorem que el ministre de Foment del Govern d’Espanya hagi manifestat la seva crítica vers la tasca de qui qualifica com a ‘abanderats humanitaris’”, denuncia la xarxa.

Segons Migrants amb Drets, “cada vida compta, cada ésser humà és insubstituïble i és un projecte de futur. És una qüestió d’humanitat que ni una sola d’aquestes vides quedi truncada”.

Per això recorda que és un “deure ètic” de la Unió Europea i dels Estats membres “arbitrar respostes eficaces i respectuoses” amb els drets humans.

La manca de resposta, assegura la xarxa, suposa un “incompliment flagrant dels acords internacionals i una responsabilitat gravíssima per omissió davant les morts que es poden arribar a produir en el present i en el futur”.

Migrants amb Drets demana als poders públics una solució immediata a la situació de “desemparament greu” que es viu a la Mediterrània i que liderin el “coratge polític necessari per evitar que tantes persones que necessiten protecció urgent continuïn patint”.

Finalment, recorden el missatge del papa Francesc per a la propera Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat (29 de setembre), on recorda que la resposta al repte de les migracions es resumeix en quatre verbs: acollir, protegir, promoure i integrar.

De cap manera, conclou la xarxa, la resposta no pot ser “rebutjar, ignorar, bloquejar i penalitzar que és el que està passant”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!